Tort ecler cu crema de capsuni

de angyb in Torturi, 17 Mai 2013 | 11265 vizualizari

 

Au trecut trei ani de cand suntem impreuna ,ani fericiti si plini de iubire.La multi ani iubirea mea.

 

INGREDIENTE

  • Pt.aluat:
  • 400 ml apa
  • 200 ml ulei
  • 300 g faina alba
  • 6 oua
  • Crema ganache:
  • 200 ml frisca
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • Crema de capsuni:
  • 250 g capsuni
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de amidon
  • 1 ou
  • 500 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 1 plic de gelatina
  • 300 ml frisca
  • apa
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ecler cu crema de capsuni:

Aluatul:  Fierbem apa impreuna cu uleiul .Cand clocoteste luam de pe foc si turnam toata faina amestecand rapid .Lasam sa se racoresca dupa care adauugam pe rand ouale si amestecam dupa fiecare pana cand se omogenizeaza.

Tapetam o forma rotunda cu ulei si faina ,si cu ajutorul unui sprit facem forme circulare din aluat. Dam la cuptor preincalzit pana cand foaia se rumeste. Din aluatul ramas formam gramajoare si dam la cuptor pana cand se rumenesc. 

Crema ganache: Topim pe baie de abur ciocolata impreuna cu frisca dupa care o dam la rece cateva ore. Cand crema s-a racit batem spuma tare si umplem cu crema minieclerele.

Taiem capsuni marunt si le amestecam cu 2 linguri de zahar de zahar. Si le punem intr-o strecuratoare cu un castron desesubt. 

Separat amestecam amidonul cu un ou si 100 ml lapte. Laptele ramas il punem la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de amidon si lasam sa fiarba amestecand mereu pana cand se ingroasa .Luam de pe foc si adaugam trei linguri de zahar si esenta de vanilie.

Peste sucul care l-au lasat capsuni adaugam apa pana la 250 ml si turnam intr-o craticioara peste gelatina .Dam la foc lent si il lasam sa fiarba pana cand se ingroasa amestecand mereu. Cand s-a intarit lasam sa se raceasca un pic dupa care o turnam peste crema de vanilie. Lasam sa se raceasca dupa care adaugam frisca batuta spuma si capsunile.

Turnam peste blatul rotund un strat subtire de crema apoi asezam un rand de minieclere .Adaugam restul de crema si nivelam bine. Asezam deasupra 7 ,8 minieclere.

Topim pe baie de abur ciocolata cu untul si decoram dupa placere.

 

TIPS-URI

1

Pt.asamblare folositi inelul de tava cu fundul detasabil si lasati tortul la rece cateva ore si apoi scoateti inelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ecler cu crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

angyb 1

18.05.2013, 09:28

TImea multumesc
Rocsi mersi mult

Valclaudia 1

18.05.2013, 13:26

GROZAV TORTUL! Sa fiti fericiti, iubiti-va mult!

laura_n 1

18.05.2013, 17:51

multi ani inainte fericiti, Angy!
tortul arata suuper

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu budinca de casa, frisca si fructe